Mājdzīvnieku pieskatīšana saimnieku prombūtnes laikā

Neatkarīgi no tā, vai plānots izmantot jau sen pelnīto atvaļinājumu, dodoties ārpus pilsētas vai pat valsts, vai arī nepieciešams doties komandējumā uz ilgāku laika periodu – nedrīkst aizmirst par saviem mīluļiem un viņu labklājību jūsu prombūtnes laikā. Ir nepieciešams cilvēks, kas parūpēsies kā par mīluļa pieskatīšanu, tā arī par jūsu sirdsmieru.

Steidzīgajā 21. gadsimtā mēs visi esam aizņemti, tāpēc tā vairs nav ekstra, bet gan nepieciešamība – prombūtnes laikā atrast mājdzīvnieku pieskatīšanas servisu, kuram uzticēt savu mājdzīvnieku, jo ne visiem tuvumā ir cilvēks, kam atradīsies laiks mīluli pieskatīt un kuram jūs uzticaties. Šādu pieskatīšanas servisu nodrošina Whisker mājdzīvnieku palīgi.

Ja suni būtu vēlams vest pastaigā vismaz divas reizes dienā, tad kaķu pieskatīšana neprasa tik lielu atbildību, jo tie ir neatkarīgāki – tos var atstāt vienus līdz pat trim diennaktīm, ja tiek nodrošināts pietiekams daudzums barības un ūdens. Ja suņu pastaigas ir izplatītas un tie viegli pierod gan pie teritorijas, gan pie jauna pieskatītāja, tad kaķi nav tie dzīvnieki, kas pierod pie teritorijas – ja tie tiek pārvesti no vienas vietas uz otru bez tiem ierastiem cilvēkiem – tas tiem ir neticams stress.

Ne velti mājdzīvnieku pieskatīšanas servisa pakalpojums, kas ir populārs, ir kaķu vai citu mazo dzīvnieku vienas stundas apmeklējums vienu reizi dienā vai ik pārdienas un to pieskatīšana notiek saimnieka mājās, kur tie jau ir pieraduši un jūtās ērti. Kaut arī kaķi ir neatkarīgāki – arī tiem ir nepieciešama sabiedrība – un tāpat ir jāpārbauda, vai ar to viss ir kārtībā.

Mājdzīvnieku pieskatīšanas servisi nodrošina visu nepieciešamo to ikdienas gaitām. Suns tiek pabarots, izvests pastaigā, pēc sastādītā pastaigu grafika, ar viņu tiek veltīts laiks rotaļām, un tiek remdēta ikvienam mājdzīvniekam nepieciešamā uzmanība. Kaķi, savukārt, tiek pabaroti, to kastītes – iztīrītas un, vadoties pēc dzīvnieka rakstura, tam tiek atveltīts laiks vai nu rotaļām, vai sarunām vai jebkurai citai uzmanības izpausmei, pie kuras kaķis radis ikdienā – pat ja tā ir tikai klusa līdzās būšana un cilvēka klātbūtne.

Ja mīluļa pieskatīšana notiek mājdzīvnieku palīga mājās, tad apstākļiem jābūt maksimāli pietuvinātiem dzīvnieka mājas apstākļiem, tādējādi radot dzīvniekam mierīgu un komfortablu vidi un nodrošinot tam individuālu attieksmi.

Tāpat dzīvnieka adaptēšanās ātrums lielā mērā atkarīgs no dzīvnieka aukles prasmes atrast kontaktu ar dzīvnieku. Pirmajā dienā dzīvniekam jāpievērš īpaša uzmanība: tas jānomierina, vairāk jāglauda (ja dzīvnieks to vēlas), jārunājas, jāizklaidē ar kādām rotaļlietām vai kopīgām spēlēm, kā arī jāvelta vairāk laika pastaigām.

Katram mīlulim ir savas rakstura īpašības un niķi, tāpēc ir svarīgi, lai cilvēks, kurš pieskata dzīvnieku saimnieka prombūtnes laikā, būtu jau pieredzējis darbā ar dažādu raksturu dzīvniekiem un spētu tiem pielāgoties, papildus tam – uzzinot no saimnieka par mīluļa niķiem un lietām, ko tam patīk darīt, lai spētu nodrošināt maksimāli pozitīvu pieredzi gan saimniekam, gan mājdzīvnieka pieskatīšanas palīgam, gan arī pašam mīlulim.

Tā kā viesnīcu pakalpojumi var likties pārāk dārgi, turklāt dzīvniekam pārāk bezpersoniski – Whisker ir platforma, kur katrs interesents var sazināties ar sagatavotu dzīvnieku pieskatītāju, lai ar mierīgu sirdi izbaudītu savu atvaļinājumu, ceļojumu vai komendējumu, apzinoties, ka mīlulis ir nodots drošās un gādīgās rokās. Ikvienam ir iespēja izvēlēties pakalpojumu, kas tam nepieciešams, apskatot mājdzīvnieku palīgu profilus un izvēloties sev piemērotāko!

 

Par aprūpētiem mīluļiem,

Tavs Whisker

Seko mums Facebook