Kā kaķi izvēlas savu mīļāko personu

Kaķis
2 Mar, 2019

Kā kaķi izvēlas savu mīļāko personu

Bieži vien kaķi ir ļoti izvēlīgi attiecībā pret cilvēkiem. Parasti pieķeras saviem saimniekiem, bet, lai citi cilvēki iegūtu kaķa uzticību, nereti ir jāpaiet vairākiem mēnešiem.

Atšķirībā no suņiem, kaķi ir ļoti izvēlīgi dibinot attiecības. Vai esi kādreiz domājis par to kā kaķis izraugās savu mīļāko cilvēku? Lūk, kas slēpjas zem šīs izvēles.

Kaķis

Kopā būšana no agra vecuma.

Kad kaķi ir aptuveni četras līdz sešas nedēļas veci, viņi bailes neuztver tā kā to dara pieauguši kaķi. Šajā agrajā socializācijas periodā, kaķēna regulāra radināšana pie rokām, dažādu smaržu un skaņu iepazīšana var palīdzēt kaķim izaugt par īstu mājas mīluli, kurš pieķēries savam saimniekam. Turklāt tad, kad kaķēni ir pietiekami veci, lai tiktu nošķirti no savas mammas, viņi paļaujas uz drošāko patvērumu savā dzīvē – tevi. Tādēļ kaķi, kuri bijuši kopā ar savu saimnieku jau no mazotnes, arī kļūst par viņu iecienītāko personu.

Kaķis

Esot kopā no agrīna vecuma ir tikai viens veids kā kaķi izvēlas savas favorītpersonas, bet tas noteikti nav vienīgais. To var pajautāt arī jebkuram cilvēkam, kurš ir adoptējis jau pieaugušu kaķi.

 

Komunikācija ir galvenais faktors.

Neatkarīgi no tā, iegādājies vai adoptēji kaķi, kad bija jau pieaudzis vai vēl kaķēns, tev ir jāmācās ar viņu komunicēt un saprast viņa vēlmes. Labākās kaķa un cilvēka attiecības ir tādas, kurās cilvēks pielāgojas kaķa vēlamajam saziņas līdzeklim.

Šis komunikācijas veids var neietvert fizisku pieskārienu – būt par kaķa favorītpersonu nenozīmē, ka kaķis noteikti vēlas tikt glāstīts. Kaķa favorītpersona var būt arī cilvēks, kurš kaķim liek justies komfortabli vienkārši esot kopā vienā istabā.

Kaķis

Ar laiku tu un tavs kaķis iemācīsies kā vislabāk vienam ar otru komunicēt. Bieži vien kaķis ar savu saimnieku izveido kopīgus sazināšanās veidus, kurus abi saprot, bet neizmanto ar citiem kaķiem vai cilvēkiem. Ja ģimenē tu esi tas cilvēks, kurš atšķir “labrīt” sveicienu no “dod man ēst” ņaudēšanas, tad tu varētu būt kaķa mīļākā persona.

 

Kaķa personībai ir liela nozīme.

Katrs cilvēks, kuram ir vairāki kaķi, var notiekti piekrist, ka katrs kaķis ir unikāls. Kaķa priekšrocības izvēle atkarīga no dažādiem faktoriem, kā, piemēram, agrīnās socializācijas, šķirnes un persnības untumiem. Labākās kaķa un cilvēka attiecības ir tādas, kurās cilvēks izprot kaķa individualitāti un ir pielāgojies tai.

Kaķis

Citiem vārdiem sakot, ne vienmēr ir iespējams noteikt kāpēc kaķim viens cilvēks patīk labāk kā otrs. Labākais, ko vari darīt, ir rūpēties par savu kaķi, mācīties komunicēt, izrādot uzmanību un mīlestību, un vēro zīmes, kad tavs kaķis ir laimīgs un jūtas komfortabli kopā ar tevi. Ja esi cilvēks ar kuru kaķis pavada visvairāk laika, iespējams, ka esi kaķa favorīts.

 

Ja esi nesen adoptējis kaķi vai centies iegūt kaķēna mīlestību, tad šeit ir daži padomi:

1. Baro. Kaķiem svarīgs ir ēdiens un drošība, tāpēc esi tas, kurš to nodrošina.

2. Spēlējies. Spēles apvieno gan uzmanību, gan vingrinājumus un šī nodarbe izstrādā hormonus, kuri atbild par labu pašsajūtu un tādā veidā palielina saikni starp kaķi un saimnieku. Un tad, kad kaķis būs noguris, visticamāk, arī pieglaudīsies un ērti ieritināsies turpat tev blakus.

3. Mijiedarbojies. Kad kaķis izdara kaut ko labu, iedod viņam kādu gardumu, savukārt, kad kaķim ir nepieciešamība pabūt vienatnē, dod viņam tādu iespēju. Gan uzmanības apliecinājumi, gan brīvības nodrošināšana var tikai pastiprināt tavas un kaķa attiecības.

Kaķis

Pieķeršanās starp kaķiem un cilvēkiem notiek dabiski. Ja pret viņiem izturēsies labi, barosi, nodrošināsi komfortu un respektēsi viņa unikālo personību, tad tu, ne tikai būsi lielisks saimnieks, bet arī kļūsi par kaķa mīļāko personu.

Ja vēlies iepazīt savu kaķi vēl vairāk, izlasi rakstu “19 fakti, ko nezināji par savu kaķi”.

 

Par kaķiem un viņu favorītiem,

Tavs Whisker

Seko mums Facbook