Iemesli, kāpēc kaķi ir labākie mājdzīvnieki

4 Mai, 2019

Iemesli, kāpēc kaķi ir labākie mājdzīvnieki

Cilvēki, kuriem ir tikai suns vai tikai kaķis, uzskatīs, ka viņu mīlulis ir pats labākais. Tomēr tiem cilvēkiem, kam ir abi mājdzīvnieki zinās teikt, ka abi mīluļi ir vienlīdz labi – viss atkarīgs no dzīvesveida. Kaķi ir tikpat atraktīvi, rotaļīgi un jautri kā jebkurš suns. Vēl jo vairāk, kaķiem ir vairāki ieguvumi, kādēļ tie varētu būt labāki mājdzīvnieki par suņiem, kā, piemēram, viņus ir daudz vieglāk aprūpēt vai visi pārējie zemāk minētie iemesli.

 

Kaķi labi satiek ar bērniem.

Kaķi var atstāt pozitīvu ietekmi uz bērniem. Pētījumi rāda, ka kaķis var iemācīt dažādas sociālās prasmes, palīdz tikt galā ar traumatiskiem gadījumiem un pat padarīt bērnus mazāk alerģiskus.

Kaķu uzturēšanas izmaksas ir mazākas kā suņiem.

Kaķi nebūs tie, kuri tavas kabatas padarīs tukšākas salīdzinājumā ar vidēja vai liela izmēra suņiem. Kaķiem nepieciešams daudz mazāk pārtikas, rotaļlietu un ikdienas kopšanas līdzekļu, kā arī nav nepieciešami frieziera pakalpojumi. Arī veterinārārsta apmeklējumi būs lētāki. Un kaķiem lielākoties patīk “rotaļļietas,”, kuras neko nemaksā – kartona kastes un pudeļu korķi.

Kaķi ir ideāli mājdzīvnieki dzīvokļu iemītniekiem.

Kaķiem nav nepieciešama pārlieku liela teritorija, tāpēc viņi būs lieliski piemēroti dzīvošanai dzīvoklī. Kā arī, kaķi nebūs tie, kuri trokšņos un traucēs kaimiņiem.

Kaķi ir klusi.

Pat visskaļākā un neatlaidīgākā ņaudēšana lielākoties ir daudz klusāka par riešanu. Pat, ja kaķis ar skaļu ņaudēšanu ļoti cenšnas izlūgties gardumus, šī skaņa drīzāk būs mīlīga nekā kaitinoša.

Kaķus nav jāved ārā.

Atšķirībā no suņiem, kaķiem nav nepieciešamas vairākas pastaigas dienā. Lai arī nevienam nepatīk tīrīt kaķa kasti, tas joprojām ir daudz vieglāk, nekā iet pastaigā tumsā vai lietū. Kā arī kaķi ir pietiekami mazi, lai varētu nodarboties ar aktivitātēm iekštelpās, it sevišķi, ja mājās pietiekamā daudzumā ir vertikālu virsmu, kur kāpelēt. 

Kaķus var atstāt vienus ilgāku laiku.

Tā kā kaķiem nav jādodas pastaigās, kamēr esi darbā, viņi mājās var pavadīt visu dienu. Kaķi ir arī mazāk pakļauti nošķirtības trauksmei, tāpēc ilgāku laika periodu var iztikt bez cilvēka. Protams, ja ir iespēja turēt divus kaķus, tad tas lieliski sastādītu kompāniju mīlulim. Tomēr arī kaķiem ir nepieciešama uzmanība, mīlestība un rūpes. Ja dodies prom uz nedēļas nogali vai pat ilgāku laiku, būtu nepieciešams nolīgt pieskatītāju, kurš parūpēsies par mīluli.

Kaķi ir pašpietiekami.

Kaķiem nav nepieciešama patstāvīga uzmanība. Viņi ir priecīgi kaut vai esot tev tuvumā. Viņiem patīk, ja paglaudi viņus, izķemmē, pabaro, tomēr tev nav jāvelta mīlulim uzmanība visu dienu.

Kad dodies prom, kaķis tev neliek justies slikti.

Kad dodies uz darbu un mājdzīvnieks jāatstāj viens, piezogas vainas sajūta. Tā parasti nenotiek, ja mīlulis ir kaķis. Kaķi, kad vien jūtas garlaikoti – guļ. Aptuveni 15 h dienā.

Kaķi ir paši gudrākie mājas mīluļi.

Joks.. bet, ja nopietni, tad kaķi ir daudz gudrāki nekā vairums cilvēku domā. Kaķi patstāvīgi mācās, ko jaunu un viņiem ir lieliska atmiņa.

Kaķi paši sevi apkopj.

Kaķi daudz laika pavada sevi apkopjot un, iespējams, būs tikai retas reizes, kad kaķis jāmazgā. Protams, var gadīties, ka ir nepieciešamība kādreiz aizvest kaķi pie friziera vai citām apkopēm, tomēr lielākoties kaķi paši tiek galā ar sevis sakopšanu, tādējādi ietaupot saimniekiem laiku un enerģiju.

Kaķi ir lojāli.

Ja pievērsīsi kaķim uzmanību, pretim saņemsi daudz mīlestības. Kaķi ir neticami mīļi un lojāli dzīvnieki.

Kaķi cilvēkus padara veselākus.

Pētījumi rāda, ka kaķi var pazemināt asinsspiedienu un samazināt sirdstriekas riskus. Tikai iedomājoties, ka tavs astainis padara tevi veselāku, paliek labāk ap sirdi.

Kaķa murrāšana ir dziednieciska.

Murrāšana ir ne tikai brīnišķīga, bet arī nomierinoša skaņa. Daudziem cilvēkiem kaķa murrāšana palīdz iemigt un ārstēt sāpes.

Kaķi ir ilgdzīvotāji.

Dzīvē ir dažādas situācijas, kuras liek sirdij salūzt mazos gabaliņos un viena no tām –  mīluļa zaudēšana. Tāpēc zinot, ka kaķi vidēji var dzīvot no 12-18 gadiem, ir mierinājums.

Kaķi ir burvīgas radības un lieliski kompanjoni.

Kaķiem patīk atrasties tur, kur ir viņa mīļākais cilvēks, tomēr kaķi ir daudz mazāk prasīgi kā suņi. Kaķi ir vienkārši laimīgi, ja klusām var sēdēt blakus saimniekam, kamēr viņš strādā vai lasa grāmatu. Un nekas nevar būt labāks par kaķi, kurš pēc garas darba dienas murrādams apsēžas klēpī. 

 

Tavs Whisker