6 iemesli, kāpēc divi suņi ir labāk par vienu.

Suņi sniedz daudz prieka mūsu dzīvē: viņi ir mīloši, lojāli, interesanti un daudzi mīluļu saimnieki patiešām viņus uztver par saviem ģimenes locekļiem. Tad, kas varētu būt labāks par suni? Kā būtu ar diviem suņiem?

Suņi.

Nav iespējams izvēlēties gudrāku un mīlošāku dzīvnieku par suni. Suns par mājas mīluli kļuva pirms vairāk kā pieciem tūkstošiem gadu un kopš tā laika dzīvojuši kā tuvi kompanjoni cilvēkiem. Suņi ir uzticami un ātri iemācās paklausību, tādēļ viņus ir vieglāk apmācīt nekā citus dzīvniekus.

Kaķis.

Ir pagājuši vismaz četri tūkstoši gadu kopš kaķi pirmo reizi ienākuši cilvēka mājās un, visticamāk, tādēļ, lai ķertu žurkas un peles. Mūsdienās kaķus lielākoties tur kā mājdzīvniekus un cilvēku kompanjonus. Kaķa uzturēšanas izmaksas nav lielas un viņi ir ļoti tīrīgi.

Kucēni.

Nekas nevar būt labāks par mīluļa ienākšanu ģimenē. Tas ir nopietns un atbildīgs lēmums, kas jāpieņem pārdomāti. Tādēļ esam sagatavojuši nelielu ieskatu tam, lai atvieglotu kucēna iegādi un nonākšanu jaunajā ģimenē.

Kā nodarbināt suni savā prombūtnē.

Ir pienākusi diena, kad esiet nolēmis iegādāties mīluli, bet uztraucieties par to, cik daudz darba nāksies ieguldīt rūpēs par jauno mājdzīvnieku. Jums ir pilna laika darbs, bet vai varēsiet uzņemties arī pilna laika suņa vecāka pienākumus?

Kaķu uzvedības problēmas un to risinājums.

Tāpat kā cilvēkiem, arī kaķiem ir bailes, prieks, izsalkums, nemiers, vilšanās un daudzas citas emocijas, kuras var ietekmēt viņu uzvedību. Dažkārt kaķu uzvedība tiek uzskatīta par nevēlamu un var ietekmēt gan saimnieka, gan mājdzīvnieka dzīves kvalitāti. Par laimi, daudzas no šīm uzvedības problēmām var risināt.

11 augļi un dārzeņi, kas veselīgi sunim.

Mēs visi zinām, ka augļi un dārzeņi ir vitamīnu un minerālvielu bagāti, un, ka dara brīnumainas lietas ar mūsu ķermeni. Bet vai tie dod tādus pašus labumus arī suņiem?

Tests: Cik labi tu pazīsti kaķus?

Vēlies pārbaudīt savas zināšanas par kaķiem? Aizpildi testu un uzzini rezultātus.

Tests: Cik labi tu pazīsti suņus?

Vēlies pārbaudīt savas zināšanas par suņiem? Aizpildi testu un uzzini rezultātus.

Iemesli, kāpēc kaķi ir labākie mājdzīvnieki.

Cilvēki, kuriem ir tikai suns vai tikai kaķis, uzskatīs, ka viņu mīlulis ir pats labākais. Tomēr tiem cilvēkiem, kam ir abi mājdzīvnieki zinās teikt, ka abi mīluļi ir vienlīdz labi – viss atkarīgs no dzīvesveida. Kaķi ir tikpat atraktīvi, rotaļīgi un jautri kā jebkurš suns.

Suns rej

Kā panākt, lai suns naktī nerej.

Ir jau vēls, laiks doties pie miera. Esi jau ērti iekārtojies, gaisma izslēgta, telefons arī. Ir naktsmiers, bet tavam sunim tikai tagad viss sākas. Ja suņa riešana un smilkstēšana neļauj gulēt visu nakti vai vēl ļaunāk – pieceļot vairākas stundas pirms modinātāja zvana, tad zini – tu neesi vienīgais.

17 nodarbes, ko kopīgi darīt ar savu suni.

Ja kaut kur jādodas, nekas nevar būt labāks par uzticamu un jauku pavadoni. Ne vienmēr pavadonim jābūt kādam draugam – tas var būt arī tavs suns. Kopīgas aktivitātes ne tikai stiprinās jūsu attiecības, bet nodrošinās fiziskus un garīgus procesus, kas veicina un uzlabo kopējo veselību. 

Vai pazīsti šīs kaķu šķirnes?

Aizpildi testu un uzzini rezultātus!

16 amizantas ilustrācijas, kurās atpazīsi savu kaķi.

Kaķu uzvedība ir viena no dzīves lielākajām mistērijām un šīs ilustrācijas pierāda, ka visu laiku esam nepareizi sapratuši kaķu neparasto izturēšanos. Viņi patiesībā negadās apzināti ceļā, nav vienmēr izsalkuši vai arī speciāli neiznīcina mājas lietas, bet veic svarīgus pienākumus. 

Blogs suņiem

Kāpēc suņi pēc mazgāšanās “jūk prātā”?

Ja mazgāsi suni, visticamāk, pēc tam viņš skries pa māju un uzvedīsies diezgan traki. Pēc vannošanās būs īsts emociju uzliesmojums. Tam ir vairāki iemesli, kāpēc suns tā dara..

Suņu šķirņu tests

Vai pazīsti šīs suņu šķirnes?

Aizpildi šo testu un noskaidro vai esi suņu eksperts!

28 Latvijā ražotas preces īstiem kaķu mīļiem.

Meklē dāvanu kaķu mīlim vai pats vēlies iegādāties apģērbu vai mājlietas ar kaķu tematiku? Ieskaties šajā blogā, kur visas preces ir pašmāju radītas. Ne vien šīs lietas ir noderīgas, bet arī pierāda to, ka mēs – latvieši spējam radīt skaistas un kvalitatīvas lietas.

23 Latvijā ražotas preces īstiem suņu mīļiem.

Suņu mīļiem patīk ne tikai paši suņi, bet arī dažādas lietas ar šo mīluļu dizainu un apdruku. Whisker piedāvā aplūkot Latvijā ražotas preces, kur katrs suņu mīļotājs var atrast sev ko tīkamu un noderīgu gan saimniecībā, gan dodoties savās ikdienas gaitās.

Kaķis

Kā kaķi izvēlas savu mīļāko personu.

Atšķirībā no suņiem, kaķi ir ļoti izvēlīgi dibinot attiecības. Ja esi kādreiz bijis kaķa izraudzīta favorītpersona, tu noteikti zini, cik tas ir īpaši. Vai esi kādreiz domājis par to kā kaķis izraugās savu mīļāko cilvēku? Lūk, kas slēpjas zem šīs izvēles.

Fakti par suņiem

19 fakti, ko nezināji par savu suni

Cik daudz tu pazīsti savu suni? Iespējams, ka viņš ir turējis kādus faktus noslēpumā – pārsteidzošus un visai interesantus. Izlasot šo rakstu, varbūt nedaudz citādāk skatīsies uz savu četrkājaino draugu.

Kaķis

19 fakti, ko nezināji par savu kaķi

Ja tev kādreiz ir šķitis, ka tavs kaķis ir viltīgs un sarežģīts radījums, kuram no tevis ir noslēpumi, tad visticamāk tev ir taisnība. Patiesībā ir vairāki pārsteidzoši fakti, kurus mēs nezinām par mūsu pūkainajiem draugiem.Turpini lasīt un, iespējams, uzzināsi 19 jaunus faktus…

Svaigēšana

Kas ir svaigēšana

Svaigēšana daudzu cilvēku acīs ir strīdīgs jautājums. Kamēr daži uzskata, ka tieši šādi suņi un kaķi ir ēduši pirms kļuva par mājas mīluļiem, citi tikmēr domā, ka veikalos nopērkamajā pārtikā ir viss nepieciešamais mīluļu pareizam uzturam. Aplūkosim suņu un kaķu svaigēšanas faktus, kā arī Barfus dibinātāja Diāna Kontakeviča un Robina Lība Jansone dalīsies pieredzes stāstos par saviem mīluļiem un kā nonāca līdz svaigēšanai…

Cik daudz suņi atceras?

Dzīvojot ikdienā ar suni, varētu domāt, ka viņam ir laba atmiņa. Galu galā, suņi, kuri ir izgājuši apmācības skolu, atceras komandas un atpazīst roku signālus. Kā arī šķiet, ka suņiem ir laba atrašānās vietas atmiņa. Bet vai suņu atmiņa ir tāda pati kā cilvēkiem?

Kaķi padara cilvēkus laimīgākus un veselākus.

Vai tev nekad nav šķitis, ka kaķa klātbūtnē vari izgulēties labāk un jūties mierīgāks? Vai zināji, ka iespējas saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām ir mazākas? Izrādās, ka kaķi ir īsti dziednieki un viņiem patiešām piemīt spējas uzlabot saimnieka veselību…

5 mīti par patversmes suņiem

Latvijā ir tukstošiem suņu un liela daļa no viņiem atrodas patversmēs, gaidot vienu no diviem variantiem: došanos pie jaunās ģimenes vai došanos uz citiem medību laukiem. Bieži vien, cilvēki ļoti negribīgi adoptē patversmes suņus dažādu aizspriedumu dēļ. Aplūkosim 5 izplatītākos mītus par šiem mīluļiem.

50 populārākie kaķu vārdi Latvijā

Esi suņu vai kaķu cilvēks? Varbūt pamēģini abus! Whisker piedāvāja iepazīties ar 50 populārākajiem suņu vārdiem Latvijā un tagad esam gatavi iepazīstināt ar populārākajiem kaķu vārdiem. Iespējams, šie vārdi jau daudzkārt dzirdēti, bet varbūt gūsi kādu jaunu ideju savam jaunajam mīlulim. Tomēr vislabākie kaķu vārdi ir tādi, kas nedaudz tevi sajūsmina…

50 populārākie suņu vārdi Latvijā

Daudzi šie vārdi ir populāri jau gadu desmitiem un, visticamāk, Tu zini pāris vai pat vairākus suņus, kam doti tieši šādi vārdi. Tomēr šobrīd Latvijā ir jaunas tendences vārdu izvēlei, nosaucot savus mīluļus kāda literārā vai filmu varoņa vārdā, vai joprojām iecienīti ir dēvēt mīluļus cilvēku vārdos, kā, piemēram Grēta vai Lote…

Kaķu nagu asināšana

Katrs vēlas savam kaķim iemācīt, kur var asināt nagus un kur to darīt nedrīkst. Visticamāk, tev nebūs pa prātam tas, ka kaķis nolūkojis mēbeles vai durvju stenderes savu ieceru īstenošanai. Tomēr jāatceras, ka kaķis nedara šīs bļēņas tāpēc, ka vinš ir slikts kaķis, bet iemesli, kādēļ mīlulis asina nagus var būt dažādi…

Suņa ēdienkarte. 9 aizliegtie produkti.

Produkti, kas ir kaitīgi jūsu sunim atrodas teju katrā virtuvē. Reiboņi, saindēšanās, sirdsdarbības traucējumi un pat nāve, tādas lietas var piemeklēt suni, ja ir nācies lielos vai pat mazos daudzumos notiesāt sunim tik nelabvēlīgos produktus. It kā liekas – nekā īpaša, tikai nedaudz un viss kārtībā – nē, šis uzskats var beigties arī visnotaļ bēdīgi…

Tava mājas mīluļa veselība.

Atceries, kā tavs kucēns auga? Ar dienām jo spēcīgāks un lielāks, bet arī tavs mīlulis ar laiku var sākt slimot tāpat kā tu, saimniek! Savu reizi tu nokrīti ar gripu vai dodies pie ārsta uz konsultāciju par savu veselības stāvokli, bet tavam mīlulim pieteikt sevi vizītei pie ārsta nav iespējams. Kasīšanās, miegainība, saraustīta kustēšanās, slēpšanās, šie ir tikai pāris simptomi…

Mājdzīvnieka pieskatīšana saimnieka prombūtnes laikā –
kāpēc svarīgi mīluli nodot gādīgās rokās.

Neatkarīgi no tā, vai plānots izmantot jau sen pelnīto atvaļinājumu, dodoties ārpus pilsētas vai pat valsts, vai arī nepieciešams doties komandējumā uz ilgāku laika periodu – nedrīkst aizmirst par saviem mīluļiem un viņu labklājību jūsu prombūtnes laikā. Ir nepieciešams cilvēks, kas parūpēsies kā par mīluļa pieskatīšanu, tā arī par jūsu sirdsmieru…